söndag 26 april 2015

Recension - Towers of Midnight


(Spoilers)

Towers of Midnight är den andra av de tre sista böckerna i serien Drakens Återkomst. Sanderson har skrivt en tydlig och enkel handling där de goda samlar sina styrkor och knyter ihop lösa trådar inför den sista striden, men är det för sent? Sanderson har åter igen lyckats skriva en fantastisk bok och min beundran för honom växer.

Fokuset i denna bok är framförallt Mat och Perrin. Särskilt Perrins utveckling är intressant att följa då han äntligen inser sin egen betydelse för människorna runt sig och accepterar vargen inom sig.

Vi får även delvis följa en Rand som också går igenom en stor förändring. Han öppnar ögonen och nu välkomnar sin mera mjuka och visa sida vilket gör honom mer eller mindre oövervinnerlig, lite väl snabbt. Överlag har alla huvudkaraktärerna vuxit upp och är nu de hjältar som vi lovats genom 13 böcker.

Boken avslutas med en episk strid och lämnar oss med en mer eller mindre helt färdig scen inför den sista striden. Alla de stora karaktärerna är samlade och jag längtar efter att få kasta mig över den sista boken, A Memory of Light.

Betyg: 4/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar