lördag 23 maj 2015

Recension - A Memory of LightA Memory of Light är den sista boken i serien Drakens Återkomst. Jordan och Sanderson har lagt fram pusselbitarna i 13 böcker allt för att leda fram till denna sista episka strid mellan ljusets och mörkrets krafter.

(Spoilers)

Detta är precis vad vi får. Ljusets krafter har enats under Rand som Draken och Egwen som den Amyrlintronade. Tillsammans med Mat och Perrin är det även dessa fyra karaktärer vi får följa mest genom boken. En bok som i stort sett är en enda lång strid, kapitlet "The Last Battle" är exempelvis över 250 sidor långt. Inledningsvis får vi förklarat att slutstriden kommer att ske på fyra olika fronter och ljuset är underlägsna på alla fyra. Hur ska våra hjältar överkomma mörkrets krafter som ansamlats i Shayol Ghoul och nu leds till strid av Demandred själv?

Många viktiga karaktärer dör, en del överlever, en del strider känns onödiga, andra snabbas igenom för mycket, om slutet är bra eller dåligt går att diskutera men överlag måste jag säga att jag är nöjd med hur serien avrundades.

I cirka 20 år har jag läst serien och det känns sorgligt men ändå skönt att äventyret äntligen är över.

Betyg för A Memory of Light: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar